Поморие, ул.”Европа” №56
Целодневна екскурзия
Созопол и Замъкът “Влюбени във вятъра”
iglika-logo-vector

Цена: 35 лв.

Продължителност: 8 часа

Дати: Всеки ден

Програма:

09:00ч – отпътуване от Поморие

10:00ч – Разглеждане на архитектурен и археологически резерват “Старинен Созопол“. Към него се включват над 180 къщи запазили своя облик в периода от XIII век до XIX век, като голяма част от тях са паметници на културата. На територията на Созопол ще видим още: храм “Свети Зосим Созополски“, храм “Св. Св. Кирил и Методий“, Археологически музей, Южна крепостна стена, средновековен манастир „Свети Апостоли“ и храма на Деметра и Персефона, ще се полюбуваме на гледката към остров Свети Иван, а след това ще минем през средновековна църква „Света Богородица“. Ще видим арката останала от древна Аполония, ще се запознаем отблизо и с етнографския музей. Разходката ни ще завърши на пристанището откъдето, който желае може с лодка да достигне до остров „Свети Иван“ и после да се присъедини към групата пожелала да опита вкусна Черноморска кухня.

12:00ч – Обяд по желание и свободно време

14:00ч – Посещение на замъкът „Влюбени във вятъра“. Колкото и критики да получи този замък туристите са единодушни, че при всяко свое посещение откриват нещо ново, защото неговият собственик Георги Тумпалов постоянно строи и обновява територията на замъка. Започнал от средновековна постройка и прераснал в музей, където ежегодно се показват експонати от историческо и национално значение. Магията и вълшебството витаят зад всеки ъгъл на каменните зидове и за децата е цяла наслада от забавления и изкушения, които се предлагат. За тийнейджърите това ще е най -вълнуващата фотосесия, а за мама и тати – място, където децата им се забавляват, а те отдъхват на спокойствие и се любуват на архитектурата.

17:00ч – отпътуване за Поморие


 

Условия за записване:

  1. Можете да се запишете на рецепция в хотела, където ще ви издадат ваучер за мероприятието
  2. При група минимум пет човека всяка една екскурзия може да бъде организирана на дата по Ваше желание и език.
  3. Всеки турист на Апартхотел Иглика получава комплимент от нас отстъпка 5 лв
  4. Превозните средства можете да видите на bus.evelinr.com
  5. Нашите екскурзоводи говорят български, английски, руски, полски, немски език

 

Photo by Piotr Dutko on Unsplash

Всички резервирали през сайта получават

10% ОТСТЪПКА 

ОТСТЪПКА

в ресторант Поморие Бей

НАЙ-ДОБРАТА ЦЕНА Е ПРИ НАС!

web2021

РЕЗЕРВИРАЙ ПРЕЗ САЙТА. 10% ОТСТЪПКА С

ПРОМОКОД

ОТСТЪПКА
Предпочитания за поверителност
Когато посетите нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки.