Поморие, ул.”Европа” №56
Полудневна опознавателна екскурзия
град Поморие с лицензиран екскурзовод
iglika-logo-vector

Цена: 15 лв.

Продължителност: 5 часа

Дати: Всеки ден

Програма:

09:00ч – Отпътуване от Поморие. 

09:30ч – Посещение на тракийска гробница-една от най – големите куполни гробници откривана по нашите земи датираща от 2-3 век. Местните от години я наричат кухата могила. 

10:30ч – Посещение на Манастир „Свети Георги“ символът и закрилник на Поморие. Не случайно празникът на Поморие е 06.05 денят, в който почитаме Светецът Георги, името на манастира е свързано с легенда от далечното минало на града.

11:30ч – Музей на солта, единствен по рода си не само в България, но и в цяла Източно Европа. Добиването на сол е от основните поминъци в региона и затова в музея ще се запознаем с развитието на древната технология за добив на сол. От няколко години Община Поморие остави зоната пред музея като визитна картичка на лечебните свойства на лугата и поморийската кал. Всеки желаещ може да се ползва от тях абсолютно безплатно.

12:30ч – Стари Поморийски къщи представлява ансамбъл от постройки на открито с приземен етаж и втори обшит с чамови дъски и букови цепеници върху тях. Това е характерно строителство за региона, което предпазва къщата от влагата. За приземието е характерно височината и камъка, защото обикновено там се помещават винарната, помещения за сушене на риба  и рибарски мрежи и кухните. В този комплекс на открито се състои от 10 къщи съхранили се в годините и обитавани от своите собственици и до ден днешен. Експонати от тях ще видим в историческия музей на града. Тук се намира и църквата „Свето Преображение Господне“ това е и най – старата постройка в града.

Нашата обиколка няма как да не премине и през Яворови скали. Любовта между Яворов и неговите Калиопи всъщност му помагат да изгради образа на една българска мома от региона в произведението „Калиопа“. Неговите изследователи смятат, че всъщност истинският прототип обаче не е нито една от Калиопите, които той среща в Поморие, а по скоро учителката Нонка Чипева с която поетът е имал близки отношения. 

13: 30ч – Нашата обиколка ще завърши с историческият музей на града и църквата „Свето Рождество Богородично“


 

Условия за записване:

  1. Можете да се запишете на рецепция в хотела, където ще ви издадат ваучер за мероприятието
  2. При група минимум пет човека всяка една екскурзия може да бъде организирана на дата по Ваше желание и език.
  3. Всеки турист на Апартхотел Иглика получава комплимент от нас отстъпка 5 лв
  4. Превозните средства можете да видите на bus.evelinr.com
  5. Нашите екскурзоводи говорят български, английски, руски, полски, немски език

Всички резервирали през сайта получават

10% ОТСТЪПКА 

ОТСТЪПКА

в ресторант Поморие Бей

НАЙ-ДОБРАТА ЦЕНА Е ПРИ НАС!

web2021

РЕЗЕРВИРАЙ ПРЕЗ САЙТА. 10% ОТСТЪПКА С

ПРОМОКОД

ОТСТЪПКА
Предпочитания за поверителност
Когато посетите нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки.