Поморие, ул.”Европа” №56
Полудневна опознавателна екскурзия
град Бургас с лицензиран екскурзовод
iglika-logo-vector

Цена: 25 лв.

Продължителност: 7 часа

Дати: Всеки ден

Програма:

09:00ч – Отпътуване от Поморие.

09:30ч – Посещение на Аква Калиде – древна история и магията на балнеолечението в древността. Тук се откроява великолепието на банята по времето на Сюлейман Великолепни. Днес банята е изцяло обновена и ще можем да разгадаем нейната трансформация в годините посредством най – новите технологии включващ и 3D mapping.

10:30ч – Автобусен и пешеходен тур на Бургас. Обиколката включва емблематични сгради от миналото, настоящето и бъдещи проекти на града, като част от тях туристите ще видят от автобуса, а след това в продължение на 2 часа ще научат още интересни и вълнуващи истории от развитието на пристанищният град. Ще се запознаят от близо с арката на Свети Николай Чудотворец, паметникът Альоша, площад Тройката и площад Св. Св. Кирил и Методий с едноименният катедрален храм, Етнографски, Исторически, Природо-научен музей, арменската църква “Сурп Хач“, църквата „Света Богородица“, Художествената галери, морско казино и мостът и още много други места и обекти. Бургас има какво да разкаже за себе си и неговите хора. Нашата обиколка завършва в морската градина или по точно на морска гара откъдето ще се отправим към остров Света Анастасия.

13:30 – Остров света Анастасия. Изграден от вулканични скали до 1990г този остров е известен с името Болшевик. Това е единственият български остров на който има църква „Успение Богородично“, а навремето тя е била част от манастирски комплекс. До 80-те години островът е любимо място на местните Бохеми, а негов най – голям почитател е Христо Фотев. Днес в рамките на два часа можете да опитате отвари от лековити билки, да хапнете традиционна бургаска кухня в ресторанта и да се любувате на красивите романтични гледки.

16:30ч – Отпътуване към Поморие


Условия за записване:

  1. Можете да се запишете на рецепция в хотела, където ще ви издадат ваучер за мероприятието
  2. При група минимум пет човека всяка една екскурзия може да бъде организирана на дата по Ваше желание и език.
  3. Всеки турист на Апартхотел Иглика получава комплимент от нас отстъпка 5 лв
  4. Превозните средства можете да видите на bus.evelinr.com
  5. Нашите екскурзоводи говорят български, английски, руски, полски, немски език
 

Всички резервирали през сайта получават

10% ОТСТЪПКА 

ОТСТЪПКА

в ресторант Поморие Бей

НАЙ-ДОБРАТА ЦЕНА Е ПРИ НАС!

web2021

РЕЗЕРВИРАЙ ПРЕЗ САЙТА. 10% ОТСТЪПКА С

ПРОМОКОД

ОТСТЪПКА
Предпочитания за поверителност
Когато посетите нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки.